úterý 8. prosince 2020

Tvořivý týden #49

 Hezký večer, tvořivci,

uplynulý týden jsem si "nabrala" vcelku dost tvořivých činností, a tak jsem ráda, že se mi je podařilo i dotáhnout do zdárného konce... 

K první adventní neděli jsem stihla vyrobit pouze svícen, ale na tuto druhou jsem si již vyrobila i věnec na vchodová vrátka. Mám moc ráda kombinaci se slaměným věncem a dost často po něm sahám.


Cácorky také přiložily ruku k dílu a vytvořily zdobené hvězdičky, které pak daly mezi chvojí v košících, které nám zdobí okna. 

 

Po delší době jsem oprášila pletací mlýnek a upletla dlouhou šálu. 

 

Tu jsem  přidala do balíčku pro paní Evu z Ježíškových vnoučat, jež si přála nové hodinky. Holky ji k tomu nakreslily krásné obrázky - a nejen pro ni, přidaly i další, které může dát paní Eva svým kamarádům. Balíček již dorazil, ale s paní ředitelkou jsme domluvení, že k předání dojde až na Štědrý den u stromečku, a tak věřím, že vše udělá radost.


Na přání jsem upletla dlouhou "vesnickou" vestu. Stejné jsem pletla i cácorkám a jsem ráda, že se líbí. A jelikož se v pletení postupně zdokonaluji (a zrychluji), určitě vám nějaký pletený kousek přihodím časem i na e-shop


Jako dárek k vestě jsem upletla i jednu barevně sladěnou twist čelenku.


Moc mne baví balit balíčky pro vás, a tak se snažím i se vším alespoň trochu vyhrát. Věřím, že i taková maličkost dokáže při rozbalování potěšit. 


Manžel slavil narozeniny, a tak je jasné, že mezi dárky objevil i něco ručně vyrobeného. Například toto "mikino - triko" s nákrčníkem....


...či trenýrky, kterých prostě nikdy není dost :-) 

 

No a když už jsem měla vyndaný mlýnek, upletla jsem i dvě mlýnkovky z bambusové příze. 

 

Také pletení mne nepřestává bavit, a tak jsem upletla další dvě dětské twist čelenky. 


Méďulinky jsou má srdcovka, a tak jsem ušila dvě - každou trochu jinou. 

 

A ano, všechny tyto věci byly cíleně vyráběny ve dvou kusech, protože putovaly - společně s pár sladkostmi - za dětmi v rámci projektu Krabice od bot. 



Poslední týdny mi chodí různé žádost o finanční pomoc té či jiné organizaci (občas i přímo předvyplněné složenky). Ne, nechci být lhostejná, ale upřímně - tak 80% z těch organizací neznám, a tak i když samozřejmě ráda pomohu (nejenom v tomto adventním čase), vybírám si sama, který projekt podpořím. Proto vám i sem sdílím tipy, jakým způsobem jde udělat radost. A je jen na vás, jak to pojmete. Do krabice od bot jsem se zapojila podruhé, nicméně předchozí roky jsem vytvářela podobné krabičky, které putovaly přímo vybranému azylovému domu a věřte, že také udělaly radost. 

Ani tento týden nebude zcela tvořivě klidný. Naopak. Ale nevadí, jsem ráda, když dělám něco, co má smysl. A jak jste na tom s podobnými projekty vy, zapojujete se? 
SHARE:

2 komentáře

  1. Tento balíček jsem si jistá, že udělá radost :D Krásné výrobky :D
    Letos jsme se zapojili do Ježíškových vnoučat a pak dlouho vybírali další projekt, kde bychom mohli pomoc ;) Nakonec jsme se rozhodli podpořit pár projektů na Hithitu a některé lokální sbírky u nás v okolí :D Ale je pravda, že když se v okolí něco namane a myšlenka se nám líbí, snaížme se zapojit :D Moc se nám líbil i Pandachild pro motolskou nemocnici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Mě toto tvoření těší o to víc, když vidím, jakou radost udělá. Z větších projektů si opravdu většinou kolem Vánoc vybírám jen tyto dva, nicméně se moc ráda zapojuji i do menších - místních. již druhým rokem chystám výrobky do charitativního obchůdku pro psí útulek. Moc se těším a doufám, že vydělaná částka bude hezká a nápomocná :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig