neděle 27. prosince 2020

Novinky v make-up šuplíku: léto - zima

 Pěkné nedělní poledne,

Před pár dny jsem si procházela kosmetiku, abych ji protřídila, a tak jsem při té přiležitosti vyfotila i novinky, které jsem si od léta pořídila....


Neznamená, že když většinu času trávím na home officu doma, nesahám po líčení. Naopak. I když jsou dny, kdy volím sotva řasenku a pudr, tak stále více převládají dny, kdy jsem ráda upravená a lehce (někdy i výrazněji) nalíčená. Mám tak nějak "zakotveno", že ženská má být hezky upravená. A vedu k tomu i holčičky.



Jak jsem zmínila ten pudr, tak velice dobré jsou i pudrové makeupy. Pokud jste ještě žádný nezkusili, tak mohu doporucit tento od Mary Kay. Je velice jemný, dobře se zapracovává a vypadá velice přirozeně a i tak dokáže zakrýt malé nepřesnosti či začervenání. Pleť je pak krásně sjednocená. 

Druhou, pro mne velice důležitou věcí, jsou korektory. Inu, člověk nemládne, a tak kolikrát mám kruhy pod očima, že by se na nich dalo houpat. Nejvíce jsem si zamilovala korektor od Catrice, ale velmi ráda sahám také po tomto od Maybelline, který má aplikační houbičku, díky které se pěkně nanáší a následně i vcelku dobře se zapracovává (i když samozřejmě štětec, je štětec...)


Nejsem vyloženě rtěnková, ale když už, tak sahám po jemně růžových či nude tónech. Krásná barva je z limitky JLo od Gabriella Salvete. Nicméně aktuální roušková situace si žádá pořádné držáky a to jsou bez jakéhokoli přehánění tyto tekuté matné rtěnky od Maybelline. Mám je již  poněkolikáté  (miluji odstín Dreamer) a nedám na ně dopustit. 


K čemu více tíhnu, to jsou lesky a balzámy na rty. Výborná klasika je barevné Labello, ale ani Mary Kay a Artistry se nenechají zahanbit. Naopak.

Mary Kay balzám je velmi jemný, dobře hydratuje a zanechává jemně růžový odstín. 

Artistry varianta je něco mezi balzámem a rtěnkou. Krásně rty zjemní, vyživí a zároveň dodá jemně růžovou barvu. 


Miluji upravené a zvýrazněné obočí, což je důvod, proč jsem si před pár dny nechala udělat microblanding (a tom ale někdy příště), nicméně pokud se této metody prozatím bojíte, ale zároveň si chcete obočí upravit, tak doporučuji tuto kompinaci. Dermacol pudr krásně vystínuje a dodá pudrovou barvu. Essence "řasenka" zvýrazní a dobře zafixuje. 


Linky jsou pro mne jako "super tečka" na konec líčení očí. Miluji tyto ve fixu a většinou mám otevřených více než jednu. Nicméně když porovnám tyto tři, tak nejlepší je v poměru výdrž, manipulace a pigmentace ta nejlevnější od Essence.  
Naopak nejméně mi vyhovuje ta od Mary Kay, která má zbytečně tvrdý a ne tak poddajný hrot. 
Maybelline také není špatná, spíše srovnatelná s Essence, nicméně cenově vychází dráže oproti Essence. 


Řasenky jsou kapitolou samy o sobě. Střídám je opravdu pravidelně a musím říct, že i díky tomu jsou oči méně citlivé než dříve. 


Tyto dvě - Loreal a Oriflame, jsou mé stálice, které kupuji opakovaně a velice ráda. 


O řasence Lash Vegas od Barry M jsem vám psala již před delší dobou na sociálních sítí a můj názor stále trvá. Takový dobrý střed, ze kterého jsem si ale na zadek nesedla....


Tato růžová TheOne od Oriflame mne opravdu lehce zklamala. Sice má super pigmentaci a docela pěkně zvýrazní, ale kartáček je až moc veliký a opravdu špatně se s ním manipuluje v koutcích oka. 


Luxe od Avonu je velice příjemná jak na manipulaci (má tak akorát velký a protažený kartáček), tak má velmi dobrou pigmentaci a výdrž - nedrolí se ani neobtiskává. 

 

A jaké kosmetické kousky jste v posledních týdnech či měsících pořídili vy?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig