neděle 20. prosince 2020

Chvilka v kuchyni #50

 Pěkný nedělní večer,

pomalu se přibližují dny, kdy budeme mít na talíři naložený bramborový salát, kapra, řízek..., ale pokud si mezi tím chcete přichystat i něco jiného, třeba uvítáte pár tipů. 

Hodně jsme si o víkendech oblíbili rýžovou kaši, kterou doplňujeme čoko mussli od Mix It a tekutým karamelem, jež jsem pořídila v M&S. Je to výborná kombinace. 


Samozřejmě ale ani snídaňové bábovky nechybí (bez nich to nejde :-) ). Třeba tato jednoduchá čokoládová je prostě nej. 


Vývary milujeme a máme je téměř denně. Ideálně s velkým množstvím zeleniny, nudliček a játrových knedlíčků. Prostě takové, ve kterých kolikrát stojí i lžíce. 


A když nemáme vývar, tak MioMat "to jistí". Třeba taková dýňová je naprosto nej! 


Přiznám se, že kdysi jsem ze školní kuchyně nebyla moc nadšená. Nicméně jedno jídlo mi opravdu hodně chutnalo - ano, naprosto klasické srbské rizoto. A tak si jej jednou za čas neodpustím ani doma. 


Vepřové nudličky, zelenina, trocha sojovky a široké rýžové nudle? To je skvělé a velmi rychlé jídlo, které u nás doma vítají i cácorky. 


Stejně tak i vepřové nudličky s trochou kari, se zeleninou a mungo klíčky. Jako přílohu jsem zvolila jasmínovou rýži. No co vám budu povídat, rozhodně příště uvaříme znovu, protože ta kombinace je skvělá. 


Mega rychlý oběd na home officu? Rozhodně stripsy a americké brambory. Tu kombinaci miluji a i když si ji nedávám až tak často, tak je to taková má "záchrana", kterou mám nachystanou v mrazáku.


Pečené vepřové žebírko přelité javorovým sirupem je velká mňamka, kterou si jednou za čas moc rádi dopřejeme. 


Poslední dny jsem vůbec nekupovala pečivo (přiznám se, že me přemohla lenost, kdy se mi nechtělo do pekárny či obchodu), a tak jsem o to více pekla. 
Výborné dýňové bulky byly skvělou studenou večeří - doplněné vajíčkovou pomazánkou.  


Bagetka s olivovým olejem u nás byla po dlouhé době vítanou obměnou, a tak zmizela během jednoho dne.  

 

Hodně rádi máme domácí toustový chléb, ze kterého dělám holkám do školy sandwitche a nebo si jej klasicky zapékáme se šunkou a sýrem. 

 

Nejlepší štrůdly u nás doma pečou cácorky. Jako vážně. A tak toto nechávám už jen na nich. 


Také to chtělo upéct něco vánočního. Třeba takové vanilkové rohlíčky...


...nebo perníková kolečka s čokoládou.


Po Mikuláši jsem doma měla docela velké množství pomerančů, a tak jsem z nich uvařila marmeládu. Mám ji moc ráda. Ideální je na opečený toust. 



Svačinková inspirace:

 

 


Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig