úterý 22. prosince 2020

Tvořivý týden #51

 Dobré ráno, tvořivci,

jestli byl nějaký týden tvořivě - hektický a náročný, tak to byl ten minulý...

A to prozatím nemohu vyrábět dárky pro rodinu, protože dcerky by to prokoukly (vcelku jednoduše poznají výrobky ode mne) a kouzlo Ježíška by bylo fuč, což samozřejmě ještě nechci.

 

Asi nejvíce času jsem se tak trochu rozčilovala s mýdlem. Ne s výrobou jako takovou, protože ta mne baví a člověku jde od ruky, ale s dodávkou materiálu, na který jsem čekala opravdu dlouho. Normálně by mi to nevadilo, ale slíbila jsem vyrobit medvídky pro minibalerínky a nechtěla jsem zklamat...


Naštěstí ale den "před" vše přišlo a já mohla tvořit. A když už jsem byla zabraná do práce, řekla jsem si, že vyrobím i něco pro spolužáky cácorek a pro paní učitelky.  No jen byl problém, že jsem neměla vhodné vánoční odlévací formičky.

 

Naštěstí jsem si vzpomněla na pralinkové formičky, se kterými šla práce také pěkně. Jen jsem je musela po použití pořádně vydrbat, abychom v budoucnu neměli čokoládové pralinky s vůní mýdla. 

 

Letos, díky covid situaci, je smutno tak nějak všude - a nejenom u lidí, ale i u zvířat v útulcích (i když za ně je mi smutno tak nějak celoročně). Již vícekrát jsem se zapojila do sbírky pro místní útulek a letos jsem chtěla znovu.  A to nejenom dárečky pro pejsky jako takové. 

 

Útulek totiž vlastní také e-shop, jehož výtěžek jde kompletně pejskům. A tak jsem se domluvila, že pár kousků také vyrobím a pokud situace dovolí, prodají se přímo na "sbírkové" akci, pokud ne, poputují do e-shopu. 

Nemohly tedy chybět mé oblíbené mlýnkovky, ...


... stihla jsem uplést i jednu  čelenku, ... 


...a z látky se psími motivy vzniklo docela dost kapsiček na papírové kapesníčky. 


 

Měla jsem i doma nějaké delší odstřižky, a tak jsem je zpracovala na psí přetahovadla. Naše Gigi je má moc ráda a bylo mi jasné, že v útulkovém balíčku nesmí chybět. 


Cácorky měly ve škole poslední předvánoční den, a tak se chtěly samozřejmě (asi tak jako na všechny ostatní dny) pěkně vyšňořit. Tuniky z dvojitého mušelínu byly super volbou. Mám tento materiál moc ráda, a tak se bude určitě v šatníku  (nejen cácorek) postupně více vyskytovat. 



Pěkný den a vzhůru do dalšího tvoření! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig