pondělí 14. prosince 2020

Nemládneme, a tak je potřeba se o sebe starat

 Dobré ráno,

pokud mne čtete delší dobu, tak víte, že opravdu velký důraz kladu na péči o pleť. Ono je totiž moc hezké umět se pěkně nalíčit, ale co si budeme povídat, pokud podklad není dobře připraven, tak ten výsledný efekt to prostě kazí. A dámy,  zcela upřímně, s věkem bychom mely na tu péči dbát čím dál více....

Před časem jsem byla oslovena z webu Biome, zda bych si u nich nevybrala pár kousků a po odzkoušení vám k nim něco nenapsala. A jelikož nabízí nepřeberné množství doplňků pro péči o pleť i proti vráskám, neváhala jsem. Tímto bych jim ráda i velice poděkovala.

A teď se jdeme podívat na jednotlivé kousky...


Mým naprostým favoritem bylo toto sérum s kyselinou hyaluronovou. Věděla jsem, že to v mém výběru nesmí chybět, protože zrovna tato kyselina je skvělá a výživa pokožky je díky ní  o mnoho snadnější. 
Sérum jako takové je velice jemné, gelovité konzistence a dobře se nanáší. Nezanechává nepříjemný či ulepený film, naopak se dobře vstřebá a pleť připraví na další péči v podobě krému či oleje. Já jej používám večer před spaním, kdy po probuzení mám pleť krásně vyhlazenou a jemnou. 
Ano, tady mne instinkt nezklamal a opravdu mne sérum nadchlo. 


Abych podpořila účinnost séra, přidala jsem ještě vitamínový doplněk v podobě Nutrigen kyseliny hyaluronové.  Užívám jej něco málo přes měsíc, a tak samozřejmě nemohu 100% říct, zda efekt je extra znatelný či dlouhodobý, ale co je fakt, že pleť mám vcelku dobře vyhlazenou (ano, mám upřímně výhodu v tom, že nemám tolik sklon - zatím - k hlubokým vráskám), nevykazuje známky podráždění ani zašedlosti. Naopak. Ale nepřipisuji to samozřejmě jen těmto tabletkám. Je to důsledek celkové péče, kdy právě i vitamínové doplňky ji mohou velmi dobře podpořit. A pokud vyberete kvalitní, tak rozhodně neprohloupíte. 


A jelikož většinou mluvím o péči večerní či noční, tak je potřeba si říct, že i ranní probuzení není vůbec marné. Naopak. Po ránu ráda sahám po výrobcích s vitamínem C a opět se nespokojím jen s krémem, ale ráda nejprve aplikuji sérum. A tak sérum s vitamínem C byla opět jasná volba a zároveň velká neznámá, protože v tomto případě mi ne všechna séra sedí a dobře na nich následně drží make-up či pudr. 

Toto sérum je hutnější, stačí jej malé množství a velmi dobře zapracujete do celého obličeje. Po nanesení je během chvíle "nelepivé" a bez problému můžete pokračovat s další péčí či líčením, protože pleť máte krásně "vytaženou" a napumpovanou. 
Co se týče zmíněného make-upu, tak velice dobře si sedí s klasickými krémovými výrobky, ale pudrové makeu-upy či přímo jen pudry mi na něm příliš nedržely, respektive se na některým místech obličeje (okolo nosu, mezi očima) začaly drolit a šupinkovat. 

Pokud se tedy rozmýšlíte, jaká séra zařadit mezi "pečovatele v koupelnové poličce", tak určitě u těchto dvou kousků neprohloupíte, protože službu dělají více než dobrou. Navíc stačí vždy dvě tři kapky (k nanášení mají právě kapátko), a tak vám vydrží opravdu dlouho. 

SHARE:

2 komentáře

  1. Perfektní tipy, třeba to Ježíšek ještě stihne. Mládí utíká den za dnem a pečovat o sebe je potřeba. Na výživu pleti užívám denně kolagen, ale ráda vyzkouším i něco jiného :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, je potřeba se sobě věnovat a trochu se i rozmazlovat :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig