středa 2. prosince 2020

Chvilka v kuchyni #48

 Hezký večer,

chcete pár tipů, co rychlého uvařit? Inu, pár bych jich i měla... :-) 



Snídaňové bábovky u nás "frčí" a většinou i plátek dávám cácorkám ke svačině. Klasickou vanilkovou ...


...jsem vystřídala i špenátovou a k tomu i pár špenátových muffinů s čokoládou, které si holky vyprosily do školy. 


Víkendová snídaně v podobě vaflí je sice na přípravu delší, ale o to více jsme si ji užili. Vafle milujeme!


Vepřové nudličky smažené na kokosovém mléce s kari a se smetanou a k tomu rýže. Rychlé, jednoduché a výborné.  Navíc jsme si jej "střihli" dvakrát, kdy podruhé jsme k tomu přidali krokety.

 


Vepřové kousky se zeleninou, mungo klíčky, arašídy a sojovou omáčku a k tomu rýžové nudle. To bylo vítané zpestření, které si určitě zopakujeme. 

Vinná klobása "jen tak" s kyselou okurkou a k tomu jsme si přikousli chléb. Ano, není to výstřel gastronomie, ale je to dobré... :-) 


Domácí toustový chléb s pomazánkou z domácí lučiny. To je lahoda a přitom tak jednoduchá.


A zbytek pomazánky jsme smíchali se zeleninou, a tak vznikl moc fajn salát. 


Zapečené tortily se sýrem a šunkou se staly vcelku oblíbeným jídlem cácorek. A i my dospěláci si je rády dáme. 


Domácí sushi? No, tak nějak hokus pokus, o kterém si můžete přečíst ZDE.


Domácí toustový chléb máme moc rádi, a tak nesměl chybět. 


Stejně tak podmáslový chléb, který jsem měla pár dní na kynutí v lednici. 


Vanilkovo - skořicoví šneci byla fajn rychlá mňamka, která zmizela z misky rychlostí blesku. 


Kváskový máslový koláč máme moc rádi, a tak jsem jej zas po čase upekla. A ano, nestihla jsem jej vyfotit celý.. :-) 


Rychlé sušenky z lineckého těsta, které jsem již párkrát koupila hotové ve válečcích a které jen rozrazítkuji, mají cácorky moc rády a většinou si vezmou i pár kousků do školy. 


Svačinkové inspirace:


 

 

Dobrou chuť!
SHARE:

2 komentáře

  1. Špenátové "pečivo" jsem stále nezkoušela - trochu se bojím, že ten špenát v tom bude cítit. Ale přivedla jste mě na vafle, ty u nás už dlouho nebyly :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediné, kdy je to cítit, tak je při pečení, ale jinak poté v hotovém výrobku už vůbec. A je to opravdu dobré :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig